Menu

Technical Support Engineer (binnendienst)

Wie zijn wij?

MPS Systems B.V. (MPS) is gevestigd in Arnhem en is wereldwijd een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van drukmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners.

Wegens uitbreiding van de de serviceafdeling zoeken wij een:

Technical Support Engineer
(binnendienst)

De functie

Na een gedegen interne opleiding kom je als technical support engineer te werken op de Service binnendienst. Hier ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze klanten. Je bent het aanspreekpunt van MPS klanten en partners uit de hele wereld omtrent technische besturingsvraagstukken en problemen. Middels remote support ondersteun je klanten bij het lokaliseren en oplossen van hun probleem. Je legt storingen vast en koppelt eventuele op te volgen acties terug naar de desbetreffende service coordinator. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het ondersteunen van onze service buitendienst collega’s op locatie. Samen met je collega draai je telefonische bereikbaarheidsdiensten. Dit vereist de nodige flexibiliteit, ook buiten kantooruren. Incidenteel komt het voor dat je naar het buitenland reist.

Jouw profiel

HBO Technisch werk- & denkniveau (Electro of Industriële Automatisering) met aantoonbaar relevante werkervaring.

Je hebt (programmeer) ervaring met de volgende machinebesturingssystemen:

 • Bosch-Rexroth Indramat servo systemen
 • Indraworks, Indralogic
 • STEP 7
 • Je bent bekend met de volgende afkortingen: IL, FBD, SFC, ST

Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig. Je bent flexibel, klantgericht en stressbestendig. In deze functie ben je in staat een probleem eenvoudig te kunnen uitleggen, verklaren en rapporteren. Je hebt een praktische, service- en teamgerichte instelling.
D.m.v. onze remote analyse ben je in staat onze klanten (pro) actief te adviseren.
Bekend met IOT en big data is een pre.
Ervaring als Service monteur buitendienst is een pre.

Daarnaast heb je gedegen kennis van (technisch) Engels in woord en geschrift. Je bent bereid om incidenteel werkbezoeken op locatie af te leggen.

Het aanbod

 • MPS biedt jou een uitdagende baan (40 uur per week) met veel verantwoordelijkheid;
 • Wij zijn gericht op groei waardoor er veel dynamiek en ontwikkelingen zijn. Niet alles ligt vast en daardoor is er veel ruimte voor ideeën en eigen inbreng;
 • Er is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei binnen een internationaal opererend bedrijf;
 • MPS is een moderne organisatie met een informele cultuur en gemotiveerde collega’s die altijd voor je klaar staan;
 • We bieden je de mogelijkheid om een halve dag mee te lopen;
 • Verse bonen koffie;
 • Elke eerste woensdag van de maand trakteren wij op saucijzenbroodjes en appelflappen;
 • Actieve Personeelsvereniging met gezellige borrels en diverse activiteiten; van kartwedstrijden tot kookworkshops. Er is voor iedereen iets leuks te doen;
 • Salaris v.a. € 2.800,- tot € 4.500,- afhankelijk van je ervaring en opleidingsniveau;
 • Er wordt hard gewerkt, maar je kunt je voldoende opladen in jouw vrije tijd middels 25 vakantie- en 13 ADV dagen.

Het sollicitatieproces

Nadat wij jouw sollicitatie ontvangen hebben, krijg je bericht of je uitgenodigd wordt. Als je uitgenodigd wordt volgt een kennismakingsgesprek met de Manager en HR. Als deze positief is bevonden vindt  een tweede gesprek plaats waarbij je collega’s van de afdeling ontmoet. Tot slot ronden we af in een derde gesprek om arbeidsvoorwaardelijk overeenstemming te bereiken.

Nu solliciteren?

Voor meer informatie over deze vacature of om direct te solliciteren kun je contact opnemen met Martine van der Meijde, HR Advisor. Email: m.vdmeijde@mps4u.com of telefonisch 026-7601500.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.