Menu
MPS015 Website Header 980X196 Px 3

Mechanical Engineer

Wegens verdere professionalisatie van de organisatie zijn wij voor MPS Systems op zoek naar een ervaren en gedreven:

Mechanical Engineer

MPS Systems B.V. (MPS) is gevestigd in Arnhem en is wereldwijd een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van drukwerkmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. De machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en (deels intern) geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners. Naast het hoofdkantoor in Arnhem met ongeveer 90 medewerkers, heeft MPS eigen vestigingen in USA en Maleisië. De bedrijfscultuur is informeel, internationaal en klantgericht.

Op zoek naar een veelzijdige, uitdagende baan bij een internationaal bedrijf met groeiambitie? Dan ligt jouw kans bij MPS om je verder te ontwikkelen.

Is jouw interesse gewekt? Neem gerust eens een kijkje op de website: www.mps4u.com

Wervingsprofiel

Als Mechanical Engineer maak je onderdeel uit van de afdeling Mechanical Engineering (6 fte.) en werk je nauw samen met diverse collega’s van de afdeling Control Engineering, Print Management en Assemblage. Samen ben je continu bezig met het waarborgen van het kwaliteitsniveau van alle machines en het voortdurend verbeteren hiervan. Om feeling te houden met de machines, loop je regelmatig een ronde over de afdeling assemblage om te zien wat jij als engineer uitgedacht en ontworpen hebt.

De kern van de functie?

“Je bedenkt nieuwe, innovatieve mechanische machineoplossingen voor engineering-to-order-projecten. Daarnaast breng je de MPS standaard naar een volgend niveau en ga jij je bezig houden met diverse ontwikkelprojecten om voorop te blijven lopen qua technologische ontwikkelingen!”

Als Mechanical Engineer werk je aan technisch uitdagende projecten met uiteenlopende doorlooptijden: 1 dag t/m meerdere maanden. Je bent verantwoordelijk voor de gehele uitwerking vanaf opzet specificaties, tekeningenpakket tot en met vrijgave naar de afdeling inkoop. Daarnaast houd jij je onder andere bezig met:

 • 3D-concept uitwerken van samenstellingen, detailleren op 2D-niveau en vervolgens het maken van bijhorende stuklijsten;
 • Initiëren van design reviews, waarbij jij als specialist samen met collega’s vanuit diverse disciplines de machinespecificaties en doelstellingen verifieert;
 • Het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen in nieuwe of bestaande machines;
 • Het vertalen van projectdefinitie/specificaties naar 3D-concept, rekening houdend met functionaliteit, target kostprijs, maakbaarheid en opleverdatum.

KANDIDAAT PROFIEL

Je bent een proactief en gedreven type. Daarnaast ben je eager en wil jij jezelf, maar ook de organisatie blijven verbeteren: Win-win! Daarnaast beschik je over:

 • Afgeronde HBO / WO opleiding richting Werktuigbouwkunde;
 • Meerdere jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen de machinebouw;
 • Ervaring met Inventor of een soortgelijk 3D-pakket;
 • Naast de Nederlandse taal is een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift een vereiste. Beheersing van de Duitse taal heeft een sterke pré.

ARBEIDSVOORWAARDEN

MPS is ambitieus en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid zich te ontwikkelen op gebied van kennis en vaardigheden. Daarnaast is ‘saamhorigheid’ datgene wat de organisatie typeert. Zo worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging.

Bij deze fulltime functie (40u) horen uiteraard ook goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • 25 vakantiedagen + vastgestelde ADV-dagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Bijdrage pensioen (PMT) werkgever 50%;
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling (trainingen / opleidingen);
 • Verse verkwikkende bonenkoffie.

SOLLICITEREN EN MEER INFORMATIE

Het werving & selectieproces voor deze positie is exclusief uitbesteed aan Target Search. Voor meer informatie omtrent de organisatie en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Target Search te Zwolle, Thomas Snoeijer via 06-37409293 / thomassnoeijer@targetsearch.nl of Joo Ferwerda via 06-24175681 of jooferwerda@target.nl
Is jouw interesse gewekt? Neem eens een kijkje op onze website: www.targetsearch.nl