Menu
MPS015 Website Header 980X196 Px 3

Hardware Engineer

Wie zijn wij?

MPS Systems B.V. (MPS) is gevestigd in Arnhem en is wereldwijd een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van drukwerkmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. levensmiddelen, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners.

 Wij zijn per direct op zoek naar een:

Hardware Engineer (fulltime)

De functie

Als Hardware Engineer ben je verantwoordelijk voor het conceptueel uitdenken van de technisch complexe machinebesturingssystemen. Je bewaakt en definieert de standaard hardware componenten en oplossingen als kast lay-out, klemmenstroken en bekabeling voor de verschillende machinetypes. Naast de standaard hardware oplossingen ben je dagelijks betrokken bij diverse ontwikkelingsprojecten: Je ontwikkelt nieuwe oplossingen op gebied van machinebesturingssystemen. Deze nieuwe oplossingen worden vervolgens weer ingepast in de diverse klantprojecten.

Je werkt in multidisciplinaire projectteams nauw samen met andere disciplines (Software Engineers, Mechanical Engineers en afdeling Inkoop) om tot een succesvolle oplevering van de projecten te komen. Binnen MPS Systems ben jij dé specialist op gebied van machinebesturingssystemen. Je zult dus tegelijkertijd in meerdere projectteams actief zijn!

Binnen projecten stuur jij de leveranciers aan die de kasten en elektra bekabeling (als een ‘plug & play’ bouwsteen) moeten voorbereiden. Daarnaast behoort de begeleiding en inrichting van de processen rondom elektro montage, machinebedrading en het testen (de hardware check) van de machines binnen de afdeling Assemblage tot jouw verantwoordelijkheid.

Jouw profiel

Je bent een proactief en gedreven type. Daarnaast ben je leergierig en wil jij jezelf, maar ook de organisatie blijven verbeteren: Win-win! Daarnaast beschik je over: 

  • Afgeronde HBO opleiding (richting Elektrotechniek of aanverwant);
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis en ervaring met o.a. E-Plan, AutoCad en ERP;
  • Naast de Nederlandse taal is een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift een vereiste. Beheersing van de Duitse taal heeft een sterke pré.

Het aanbod

MPS is ambitieus en biedt ook haar medewerkers de mogelijkheid zicht te ontwikkelen op gebied van kennis en vaardigheden. Daarnaast is ‘saamhorigheid’ datgene wat de organisatie typeert. Zo worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging.

Bij deze functie horen uiteraard ook goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • 25 vakantiedagen + 13 ADV-dagen;
  • Telefoon + laptop van de zaak;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Pensioenvergoeding (50%)
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling (trainingen / opleidingen).

Solliciteren en meer informatie

Het werving & selectieproces voor deze positie is uitbesteed aan Target Search. Voor meer informatie omtrent de organisatie en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Target Search te Zwolle, Thomas Snoeijer (consultant) via 06-37409293 / thomassnoeijer@targetsearch.nl

Is jouw interesse gewekt? Neem eens een kijkje op de website van Target Search: www.targetsearch.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.