Menu
MPS015 Website Header 980X196 Px 3

Data Analist

MPS Systems B.V. is een internationaal opererende machinebouwer van drukmachines voor de label- en flexibele verpakkingsindustrie sinds 1996. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen serviceafdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van servicepartners.

 wij zijn op zoek naar een:

Data Analist

Wat ga je doen?
Bij MPS helpen we onze klanten om te excelleren in hun vakgebied en onze machines optimaal te gebruiken. Om dit te ondersteunen heeft MPS heeft een cloud omgeving (Azure) opgezet voor verzamelen en distribueren van machine inzichten op basis van data. Als Data Analist ben je actief op zoek naar de mogelijkheden die de door ons verzamelde klant (machine)data te bieden heeft. Je neemt anderen mee in jouw visie en ambitie om kansen voor onze klanten te creëren voor het verbeteren van hun performance.

Je denkt na over nieuwe kansen op het gebied van data, helpt bij het oplossen van vraagstukken door middel van data-analyse en data-modellering. Verder weet je business requirements te vertalen naar BI/reporting oplossingen. Je bent onderdeel van het Performance Team dat zich proactief bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten op basis van data.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een team met, dat zich specifiek bezig houdt met de ontwikkeling van deze Performance Tool. Binnen dit team werk je samen met collega data-analist(en) een IOT/Data Engineer en een Productmanager. Je hebt,  in een informele sfeer, veel interactie met collega’s van Engineering, Print Management en Sales, die vanuit hun eigen expertise bijdragen aan het bedenken creatieve en pragmatische oplossingen. Zo toets jij door jou bedachte oplossingen en wissel je kennis uit.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een Data Analist met:

 • HBO/WO werk- en denkniveau en een opleiding richting Informatica, Wiskunde, Data Analyse of een andere relevante opleiding;
 • Ervaring met data visualisatie tooling zoals Power BI;
 • Kennis van database modelleertechnieken;
 • Kennis en ervaring op het gebied data talen zoals bijvoorbeeld SQL, Python, Spark of R en je begrijpt de achterliggende technieken zoals ETL;
 • Kennis van Azure componenten zoals bijvoorbeeld Databricks, datalake en datafactory is een pre;
 • Een sterk analytisch vermogen
 • Goede communicatieve vaardigheden en focus op samenwerken en het bereiken van doelen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat biedt MPS Systems jou?

 • Je komt te werken in een internationaal, innovatief bedrijf met een gezonde groeiambitie, waar jij de ruimte krijgt om mee te groeien. Je werkt samen met enthousiaste hardwerkende collega’s met passie voor hun vak.
 • Je werkt in het mooie Arnhem, dichtbij de snelweg. Thuis werken is bespreekbaar.  
 • MPS betaalt een uitstekend salaris (10% boven cao Metaalbewerking), dat afhankelijk is van de ervaring die je meebrengt. Als Junior Data Analist verdien je minimaal €2.712,- en voor een senior kan dat oplopen tot            € 4.800,- en meer.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.  

 
Contact
De werving van deze vacature loopt via it-8. Heb je interesse? Dan mag je een mailtje sturen naar: b.bakker@it-8.nl.

Heb je vragen over de functie, arbeidsvoorwaarden of MPS Systems zelf? Stuur Birgit (06-29465847) even een appje of een berichtje via LinkedIn