Menu

Technical Support Engineer (binnendienst)

MPS Systems B.V. (MPS) is gevestigd in Arnhem en is wereldwijd een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van drukwerkmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners.

Wegens uitbreiding zijn wij voor de serviceafdeling momenteel op zoek naar een:

Technical Support Engineer
(binnendienst)

De functie
Na een gedegen interne opleiding kom je als technical support engineer te werken op de Service binnendienst. Hier ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze klanten. Je bent het aanspreekpunt van MPS klanten en partners uit de hele wereld omtrent technische besturingsvraagstukken en problemen. Middels remote support ondersteun je klanten bij het lokaliseren en oplossen van hun probleem. Je legt storingen vast en koppelt eventuele op te volgen acties terug naar de desbetreffende service coordinator. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het ondersteunen van onze service buitendienst collega’s op locatie. Samen met je collega draai je telefonische bereikbaarheidsdiensten. Dit vereist de nodige flexibiliteit, ook buiten kantooruren. Incidenteel komt het voor dat je naar het buitenland reist.

Jouw profiel
HBO Technisch werk- & denkniveau (Electro of Industriële Automatisering) met aantoonbaar relevante werkervaring.

Je hebt (programmeer) ervaring met de volgende machinebesturingssystemen:

  • Bosch-Rexroth Indramat servo systemen
  • Indraworks, Indralogic
  • STEP 7
  • Je bent bekend met de volgende afkortingen: IL, FBD, SFC, ST

Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig. Je bent flexibel, klantgericht en stressbestendig. In deze functie ben je in staat een probleem eenvoudig te kunnen uitleggen, verklaren en rapporteren. Je hebt een praktische, service- en teamgerichte instelling.
D.m.v. onze remote analyse ben je in staat onze klanten (pro) actief te adviseren.
Bekend met IOT en big data is een pre.
Ervaring als Service monteur buitendienst is een pre.

Daarnaast heb je gedegen kennis van (technisch) Engels in woord en geschrift. Je bent bereid om incidenteel werkbezoeken op locatie af te leggen.

Arbeidsvoorwaarden
MPS is een internationale, ondernemende organisatie die volop groeit. De juiste kandidaat kan rekenen op een marktconform salaris en uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. MPS biedt haar medewerkers ruime opleidingsmogelijkheden aan en hecht daarnaast ook veel waarde aan persoonlijke groei. Daarnaast biedt de informele sfeer je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Reageren?
Voor meer informatie over deze vacature of om direct te solliciteren kun je contact opnemen met Martine van der Meijde, HR Advisor.

Email: m.vdmeijde@mps4u.com of telefonisch 026-7601500.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.