Menu

Helpdesk Specialist

MPS Systems B.V. (MPS) is gevestigd in Arnhem en is wereldwijd een bekend en kwalitatief hoogstaand merk op het gebied van drukwerkmachines voor etiketten en flexibele verpakkingen. Onze klanten drukken etiketten en flexibele verpakkingen voor o.a. eten en drinken, cosmetica, huishoudmiddelen en beveiliging. Onze machines worden van A tot Z intern ontwikkeld en geassembleerd en wereldwijd verkocht middels een internationaal netwerk van eigen buitenlandse vestigingen en distributeurs. De installatie en after sales worden uitgevoerd door een eigen service afdeling met ondersteuning van een internationaal netwerk van service partners.


Wegens uitbreiding zijn wij voor de serviceafdeling momenteel op zoek naar een:

Helpdesk Specialist
(binnendienst)

Functie-inhoud:
Na een gedegen interne opleiding op onze afdelingen Montage en Service kom je als technical support engineer te werken op de Service binnendienst. Hier ben je verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze klanten. Je bent het aanspreekpunt van MPS klanten en partners uit de hele wereld omtrent technische besturingsvraagstukken en problemen. Middels remote support sta je onze klanten bij, bij het lokaliseren en oplossen van hun probleem. Je legt storingen vast en koppelt eventuele op te volgen acties terug naar de besbetreffende customer support engineer. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het ondersteunen van onze service buitendienst collega’s op locatie. Samen met je collega draai je telefonische bereikbaarheidsdiensten. Dit vereist de nodige flexibiliteit, ook buiten kantooruren.

Jouw profiel:
HBO Technisch werk & denkniveau (Electro of Industriële Automatisering) met aantoonbaar relevante werkervaring of MBO+ opleiding met 5-10 jaar aantoonbaar relevante werkervaring met besturingstechniek.

Je hebt aantoonbaar (programmeer) ervaring met de volgende machinebesturings-systemen: 

 • Bosch-Rexroth Indramat servo systemen
 • Indraworks 14V10 Indralogic, Diax 03, Diax 04
 • Codesys, IEC-61131
 • Profibus & Ethernet (interne) communicatie systemen, ProfiNet en CANbus zijn een pré
 • Integratie van OEM modules in besturingssystem
 • Siemens PLC S5 & S7
 • IL, FBD, SFC
 • STEP 7 (pré)

Jouw competenties:
Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig. In deze functie ben je in staat een probleem eenvoudig te kunnen uitleggen, verklaren en rapporteren. Je hebt een praktische, service- en teamgerichte instelling.
Verder ben je bereid zo nodig beperkte mechanische werkzaamheden uit te voeren.

De volgende competenties zijn op deze functie van toepassing:

 • Flexibel;
 • Klantgericht;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Stressbestendig; 
 • Stevige persoonlijkheid.

Daarnaast heb je een gedegen kennis van (technisch) Duits & Engels in woord en geschrift (Spaans/Frans is een pré). Je bent bereid om incidentele werkbezoeken op locatie af te leggen.

Arbeidsvoorwaarden:
MPS is een internationale, ondernemende organisatie die volop groeit. De juiste kandidaat kan rekenen op een marktconform salaris en uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. MPS biedt haar medewerkers ruime opleidingsmogelijkheden aan en hecht daarnaast ook veel waarde aan persoonlijke groei. Daarnaast biedt de informele sfeer je de gelegenheid om je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Sollicitatie/Inlichtingen:
De vacature voor Helpdesk Specialist is exclusief uitgezet bij Onsite Engineers. Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Dhr. Thedo Boer, tel. 024-6424041.
Sollicitaties ontvangen wij graag via tboer@onsite-engineers.nl

More information?